BİLGİ

Çocukların öncelikle eğlenmesi olmamalı amacımız. Biz iyi geçirilen vakti aynı zamanda değerli kılmalıyız, Gerek paylaşılmış bir an olarak, Gerekse öğrenilmiş kavram olarak.

Günümüz olanakları çocuklara tek “tık”la ulaşabilecekleri inanılmaz bir dünya sunmuş ancak sınırsızca ve kolay ulaşılan her şey gibi bu olay da çok çabuk heyecanını yitirmiştir. Artık çocuklar belki de biraz geriye dönerek daha katılımcı, daha somut ve birebir onu ifade eden çalışmaları arzulamaktadır.

O halde drama yine ve her zamanki gibi en etkin iyi vakit geçirme ve gelişim aracı olarak ele alınmalıdır. Tabii ki gelişen ve değişen dünyaya drama yöntemleri ayak uydurmalı hatta bence adını “Seni bana göster” ya da “usta sensen çırak da ben” gibi günümüz isteklerini ve aynı zamanda geçmişi de kapsayan bir yapıya ulaşmalıdır. Bilindiği gibi klasik orta oyunu ve meddah çocuk oyunlarının sınırsız ilham ve başvuru kaynağıdır. 

Anlatmaya çalıştığım; küçük yönlendirmelerden sonra serbest bırakılan genç insan bilinçaltında biriktirdiklerinden oluşan hayal denizinde paylaşım ve yaratıcılıklara yelken açmalı, Farklı görüşlerin fırtınalarıyla boğuşmalı, sakin limanlara dingin, çözümlemiş ve dinlenmiş ulaşmalıdır.

Her eğitici temelde aynı ama detayda bazı farklılıkları olan çalışmaları hazırlar ve öğrencileriyle birlikte gelişim okyanusuna yelken açar. Yaşamın varlığından beri oluşan insanoğlunun hareketi farklı kültürlerde ve farklı yaşam koşullarıyla yoğrulmuş ve bazı sıra dışı olaylarla mayalanarak gerek tapınma gerekse eğlence belki de eğitim amaçlı şekillenmiştir. O halde dünyanın varlığından beri yapıla gelen bu çalışmaları benim diye sahiplenmek çok da doğru olmamalıdır. Bunu bazı dostlarımızın “şu hareket bana ait”,” şu çalışmanın aslı benim” söylemlerine karşı söylemeliyim diye düşündüm. Bazen çok yıllardır yapa geldiğimiz bir çalışma sıra dışı bir öğrencinin küçük bir müdahalesiyle çok daha etkin ya da keyifli olabilmektedir. Bu yüzden sunduğumuz çalışmalara yapan yaptıran yada yazan şeklinde başlık atmak yerine araştıran, hazırlayan şeklinde yaklaşmamız daha doğru olur. Çünkü öğrencisine yorumlayıp mayalayabileceği malzeme sunan eğiticinin kendisi de görüşlerini şartlarla mayalayıp yeni açılımlara ulaşmaktadır.

R.Sinan Akbaşak

DETAYLAR

Sezon Açılışı 12 Ekim 2019 Cumartesi
Çalışma Programı Cumartesi 14:00 - 17:00
Çalışma Yeri Türkiye Omurilik Felçileri Derneği Beykoz Şubesi
(Ortaçeşme Hizmet Binası ve Ortaçeşme Aile Sağlığı Merkezi Yanı)
Bilgi ve İletişim R.Sinan Akbaşak
0532 435 97 73
tiyatroterapi@gmail.com 

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Sağlık ocağı veya hastaneden alınmış sağlık raporu (tiyatro kursuna katılmasında sakınca yoktur şeklinde )
  • Çalışır durumda bir e-mail adresi
  • Anne ya da babaya ait kullanılan bir cep telefonu numarası
  • Kayıt sırasında verilecek "kayıt bilgi formu" nu doldurmaları gerekmektedir.

18 yaşından küçük öğrenciler anne - babanın telefon ya da mail adresini kullanabilirler ve kayıtlarını sadece velileri ile birlikte yaptırabilirler.

Burs başvuruları için doğrudan tiyatroterapi@gmail.com adresine başvurunuz

KAYIT İŞLEMLERİ



  • Telefon:
    0532 435 97 73

Bizi Takip Edin

Çalışmalarımızdan fotoğraflar, videolar ve en güncel gelişmeleri takip edin

Sunduklarımız
  • Çocuk Tiyatrosu Eğitimi
  • Drama ve Yaratıcı Drama
  • Sahne Çalışmaları
  • Serbest Dans
  • Tartışma Kulübü
© Copyright 2018 Tiyatroterapi - Site Kullanım şartlarını okumak için tıklayınız.